Annika Wetterling (f. 1994) har flere års erfaring med at moderere paneldebatter, konferencer, workshops og én til én interviews. Med otte år som tv- og radiovært på DR i bagagen er hun ekspert i at gøre det komplekse stof forståeligt og hjemmevant på scenen og foran kameraet.
Som tidligere vært på DR’s nyhedspodcast Tiden er hun vant til at interviewe politikere og forskere, børn og unge og mestrer både det kritiske, bløde og udforskende interview.
Annika Wetterling har en særlig evne til at fremkalde dem, hun taler med og forbereder sig grundigt, så de vigtigste budskaber når ud til målgruppen. På scenen vil du opleve en nærværende moderator, der gør en dyd ud af at formidle på en engagerende, sjov og uhøjtidelig måde.
Målet er altid at skabe et så ærligt og konstruktivt rum som muligt. Uanset om det gælder den politiske debat, den sårbare samtale eller det kritiske interview.
Annika Wetterling beskæftiger mig med en bred vifte af emner og har en særlig interesse for ligestillings- og repræsentationsdebatten, menneskerettigheder, filosofi, skandinaviske forskelle og moderne kunst og kultur.
Hun modererer på dansk, svensk og engelsk. Annika Wetterlings faglighed er især stærk på følgende områder:
Demokrati, menneskerettigheder, ytringsfrihed og FN’s Verdensmål
Som tidligere nyhedsjournalist har Annika jævnligt beskæftiget sig med disse emner ifm. dækningen af krigen i Gaza, krigen i Ukraine, udenlandske journalisters arbejdsvilkår mv.
Som moderator i FN Byen har hun bla. gjort status over FN’s Verdensmål med generalsekretærerne for UNICEF Danmark og Red Barnet. Som moderator på CPH:DOX har hun beskæftiget sig med menneskerettigheder og ytringsfrihed ved flere internationale filmvisninger.
Ligestilling, diversitet og mangfoldighed
Annika brænder for emner som ligestilling og diversitet og har senest beskæftiget sig med emnerne som moderator på DR’s musiktopmøde ”Kvinder i Musikken” og ifm. med flere internationale filmvisninger til CPH:DOX. Hun har opbygget en særlig ekspertise indenfor feltet gennem sit arbejde som frivilligt bestyrelsesmedlem i WIFT – netværket, der arbejder for at fremme ligestilling og repræsentation i film- og mediebranchen. Hun modererede fx en heftig sexismedebat mellem Danmarks øverste mediechefer på Filmskolen i kølvandet på #metoo-bølgen i 2021.
Ungetematikker: Klima, (mis)trivsel og ungeinddragelse
Som vært i fire år på DR Nyheders YouTube-kanal – med over 100.000 faste unge seere – har hun fået et indgående kendskab til politiske spørgsmål, som optager unge, bla. klimakrisen, trivselskrisen og ungeinddragelse. Hun har bla. modereret DR’s Ungekonference på Christiansborg og har selv arbejdet fokuseret med ungeinddragende journalistik. Hun ved derfor, hvad det kræver at engagere den unge målgruppe.
Norden og skandinaviske forskelle
Annika Wetterling er halvt svensk, hun har et indgående kendskab til Sverige og beskæftiger sig løbende med nordiske forhold. Det har hun bla. gjort som udsendt Sverigereporter for DR Nyheder, hvor hun medvirkede på diverse DR-platforme og som vært på DR2-dokumentarserien “Annika og det svenske coronamysterium”