Uforpligtende forespørgsel på Lykke Friis
luk
Start 9 Moderator 9 Lykke Friis

Lykke Friis

Lykke Friis

Har bl.a. været klima- energi og ligestillingsminister, arbejdet som prorektor ved Københavns Universitet, været ansat som tysklandskorrespondent for Berlingske Tidendes og er i dag direktør for Tænketanken Europa. Lykke Friis er tidligere bl.a. formand for bestyrelsen for Dansk Udenrigspolitisk Selskab og i dag Præsident for Kræftens bekæmpelse. Lykke Friis er flittig brugt i danske medier såvel i elektroniske som trykte. Derudover har Lykke Friis skrevet en række bøger om EU og tysk – senest ”Håbets Europa i 89 billeder”.

Lykke Friis har stor erfaring som ordstyrer på absolut topniveau og kan agere moderator flydende på dansk, engelsk og tysk.

Særlige interesser

Lykke Friis har et mangeårigt kendskab til europæisk og tysk politik men har også et dybtgående kendskab til energi- og klimapolitik, ligesom uddannelse er en af hendes spidskompetencer.

Du vil møde

En yderst kompetent og veloplagt moderator med et smil på læben, som sikrer, at afviklingen af et arrangement fungere perfekt. Lykke Friis medvirker naturligvis gerne i forberedelserne til arrangementer.

Uforpligtende forespørgsel på Lykke Friis

3

Referencer

Referencer er på vej...
Referencer er på vej...

Tidligere events

Ukraine Investeringsforum

2024

Folkemøde – Fly, tog, eller Bil? Hvem kan levere fremtidens grønne mobilitet – Dansk Luffart

2023

Erhvervsfremme, Erhvervsstyrelsen

2023

REBOOT, Vækst og Grønne jobs, Odense Congres Center

2023

Folkemøde – Grøn Omstilling, AP – Pension

2023

Ukraine Investeringsforum

2024

Vis flere

Foredag

EU – HVAD NU?

EU står over for den største krise siden Anden Verdenskrig – med krig i Europa, galopperende energipriser, inflation og snarlig recession. Modsat tidligere kriser er denne karakteriseret ved, at Tyskland også er i krise og ledes af en relativt uprøvet kansler, Olaf Scholz. Samtidigt med at EU skal fastholde enigheden internt udfordres EU i stigende grad udefra, ikke mindst af Kina men også at et USA, der øger kravene til, at EU betaler mere for sit eget forsvar. Oven i udefrakommende problemer kæmper EU også med medlemmer, såsom Polen og Ungarn, der pludselig sætter spørgsmålstegn ved en grundpille i vestlige demokratier, magtens tredeling. Den nye regering i Italien kan her blive en alliancepartner for Polen og Ungarn.

Med afsæt i sin rolle som EU- og Tysklandsekspert sætter Lykke Friis den nyeste udvikling i perspektiv og giver sit bud på, hvor Europa er på vej hen – alt sammen krydret med anekdoter fra hendes mange møder – bl.a. som klima, energi- og ligestillingsminister – med toppolitikere og internationale kapaciteter.

TÅRERNES EUROPA

En russisk invasion af Ukraine, sabotage af gasledninger, energikrise, en frygt for tredje verdenskrig – og læg dertil Brexit, autoritære bevægelser, pandemi og et selvsikkert Kina. Det håb om en fri og fredelig verden, der voksede sig frem, da Berlinmuren faldt, er godt tre årtier senere lagt endelig i graven. Den verdensorden, vi i Europa troede, vi kendte, er ved at blive en helt anden. Men hvilken? Og hvad betyder det? Og hvor sikkert er det, at Europa kan holde sammen i kampen mod Putin? Det giver Lykke Friis sine bud på i sin nyeste bog Tårernes Europa, der er afsættet for dette foredrag.

Lykke Friis har altid haft det europæiske som omdrejningspunkt, først som statskundskabs-studerende, forsker, minister, korrespondent i nu som direktør for Tænketanken Europa. I foredraget tager hun tilhørerne med på hendes personlige europæiske opdagelsesrejse – fra Moskva og Rom til London og Kyiv, til det nye jerntæppe i Narva og det centrale Tyskland, hvor Putin boede i Dresden i slutfirserne og hvor Angela Merkel på en række områder svigtede. Anekdoter og pointer illustreres med et personligt fotomateriale.

Relaterede moderatorer

Hvad siger moderator.dk’s kunder